Agriturismo Sicilie
Reizen

5x typische Siciliaanse gerechten om te proeven tijdens je vakantie!

Sicilië is een culinaire schatkamer waar de smaken van de Middellandse Zee, Arabische invloeden en eeuwenoude tradities samenkomen. Tijdens je vakantie op dit zonovergoten eiland zijn er dan ook  enkele gerechten die je absoluut niet mag missen. Dit zijn vijf typische Siciliaanse gerechten die je smaakpapillen zeker zullen verrassen:

#1 Gefrituurde rijstballetjes ‘Arancini’

Deze heerlijke gefrituurde rijstballetjes zijn één van de meest iconische snacks van Sicilië! Arancini zijn gevuld met een hartige mix van ragù (gehakt in tomatensaus), mozzarella, en soms doperwten. Ze zijn perfect als tussendoortje, maar ook als lichte lunch, én verkrijgbaar in vrijwel elke stad op het eiland.

#2 De klassieker: ‘Pasta alla Norma’

Een klassieker uit de Siciliaanse keuken: Pasta alla Norma is een eenvoudige maar smaakvolle pastaschotel met aubergine, tomatensaus, basilicum en een royale hoeveelheid geraspte ricotta salata. Dit gerecht is afkomstig uit Catania, en is een eerbetoon aan de beroemde operacomponist Vincenzo Bellini en zijn opera “Norma”.

#3 Krokante kikkererwtenbeignets: ‘Panelle’

Panelle worden vaak geserveerd in een zacht broodje, soms met een scheutje citroen. Het zijn heerlijke en goedkope snacks voor tussendoor. Vooral in Palermo zijn deze krokante kikkererwtenbeignets populair als ‘streetfood’ snack.

Agriturismo Sicilie

#4 Zwaardvis: ‘Pesce Spada alla Siciliana’

Sicilië staat bekend om zijn verse vis, en vooral zwaardvis (pesce spada) is één van de meest geliefde gerechten. Pesce Spada alla Siciliana wordt meestal gegrild en geserveerd met een lichte saus van tomaten, olijven, kappertjes en knoflook, wat zorgt voor een frisse en smaakvolle maaltijd.

#5 Cannoli, een zoete lekkernij!

Géén bezoek aan Sicilië is compleet zonder het proeven van cannoli. Deze heerlijke zoete lekkernijen bestaan uit krokante buisjes van deeg, gevuld met romige ricotta, vaak verrijkt met stukjes chocolade, gekonfijte vruchten of pistachenoten. Om je vingers bij af te smullen, zó lekker!

Sicilië is een waar paradijs voor fijnproevers en Bourgondiërs. Wil jij ook kennis maken met de lokale cultuur en smullen van de lekkerste Italiaanse gerechten? Overnacht dan bij een traditionele agriturismo op Sicilië. Hier verblijf je op de mooiste plekjes in het platteland, en kun je vaak mee-eten bij de lokale boer. Veel agriturismo’s beschikken over een uitstekend restaurant, waar gekookt wordt met verse ingrediënten die rechtstreeks van het land komen. Dus, laat je verrassen door de fijne keuken van Sicilië en overnacht bij een landelijke boerderij! 

Reacties uitgeschakeld voor 5x typische Siciliaanse gerechten om te proeven tijdens je vakantie!