Edinburgh
Hotspots,  Reizen

De leukste bezienswaardigheden in Edinburgh

Waar moet ik heen in Edinburgh?

Ben je een tripje naar Schotland aan het plannen? Dan mag een bezoekje aan Edinburgh natuurlijk niet ontbreken. Maar er is zoveel te doen, dus hoe kies je daar nou uit? Wij zetten een paar leuke bezigheden voor je op een rijtje.

Doe een gave stadstour

Wat is nou een betere manier om een stad te leren kennen dan je mee te laten nemen door een gids? In Edinburgh worden ontzettend veel stadstours georganiseerd, maar de leukste daarvan zijn wel een Harry Pottertour of een Ghost Tour (en van beide zijn ook gratis versies te vinden). Edinburgh is de stad waar Harry Potter zeer groot is, aangezien J.K. Rowling de meeste van de boeken in die stad schreef. Harry Pottertours leiden je dan ook langs alle relevante Harry Potterplekken. Zo kom je bijvoorbeeld op Greyfriars Kirkyard, waar Rowling inspiratie heeft opgedaan voor veel namen uit de boeken. Mocht je toch niet zo’n Potterfan zijn, is een Ghost Tour heel leuk om te doen. Bij zo’n tour wordt je rondgeleid door een verhalenverteller, en loop je langs de spannendste plekken in de stad. Onderweg vertelt je gids je spannende verhalen over wat er op die plaatsen gebeurd is. En wie weet ontmoet je ook nog wel een geest in ‘levende’ lijve!

Een dagje mooi weer? Beklim Arthur’s Seat!

Mocht je nou het geluk hebben dat je mooi weer hebt in Schotland, dan wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Een leuke tip is dan ook om Arthur’s Seat te beklimmen. Dit is een uitgedoofde vulkaan midden in Edinburgh. Deze berg wordt vaak genoemd als een van de locaties waar King Arthur’s kasteel Camelot wellicht gestaan heeft. Of dat waar is weet ik niet, maar feit is wel dat je vanaf Arthur’s Seat een prachtig uitzicht hebt over de stad en de omgeving. Een perfecte plek voor een Schotse picknick dus.

Elke avond livemuziek

De beste manier om helemaal in Schotse sferen te komen is natuurlijk om whisky te drinken met livemuziek erbij! In het hart van Edinburgh is een van de kleinste en leukste pubs waar ik ooit geweest ben verscholen: The Captain’s Bar. De pub is zo klein dat ongeveer de helft ervan opgeslokt wordt door de bar. Verder naar achteren is iets meer ruimte, maar die plek is gereserveerd voor de muzikanten! Elke avond wordt hier dan ook muziek gemaakt, waarbij iedereen meezingt en muzikanten elkaar afwisselen. Als je niet weet wat je bij deze heerlijke muziek moet drinken, geeft het barpersoneel je graag advies over de beste Schotse whiskies, cask ales of bieren. Sláinte (proost in het Scots Gaelic)!

Reacties uitgeschakeld voor De leukste bezienswaardigheden in Edinburgh