Roses
Lifestyle

De schoonheid die Roses te bieden heeft

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, of misschien heb je er zelfs al heel veel over gehoord. In Spanje, nabij Barcelona, maar ook maar een klein eindje rijden vanaf de Frankrijk ligt het prachtige Roses. Een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Ook voor stellen of solo reizigers is dit zeker de moeite waard om te bezoeken. Roses heeft namelijk alles. Watersport, prachtige natuur, maar ook cultuur. Ondanks dat het ontzettend toeristisch is geworden, is de visserij nog steeds heel belangrijk in Roses en dat heeft zo ook weer z’n charmes.

Roses

Zon, zee, strand, het ideale plaatje

Het ideale plaatje van een zonvakantie is vaak toch wel zon, zee, strand en een heldere blauwe lucht. Wist je dat Roses het allemaal heeft en zelfs nog een beetje meer? Roses heeft inderdaad een mooi zandstrand, maar ook prachtige baaitjes met rotsen en kliffen. Hou je wel van avontuur? Dan kun je ook een route wandelen tussen en over de kliffen en daar tot de mooiste plekken komen. Een voordeel hiervan is dat deze door de ligging vaak heerlijk rustig zijn. Hou je niet zo van de rotsen? Dan kun je er ook voor kiezen om lekker langs het water en de haven te lopen of om te genieten van het zandstrand. 

 

Een beetje cultuur tijdens mijn reis

Wil jij tijdens je reis ook graag wat cultuur opdoen? Ook dan zit je hier helemaal op je plek. Er zijn mooie natuurverschijnselen en natuurparken, maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een museum te gaan bezoeken. Het fort van Roses of het kasteel van Trinidad zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken als je van natuur en cultuur houdt. Het draagt een stukje geschiedenis mee, maar het is ook iets wat in het midden van de natuur ligt. Het beste van beiden dus.

Reacties uitgeschakeld voor De schoonheid die Roses te bieden heeft