Kastelenroute
Uncategorized

Het perfecte dagje uit: de Kastelenroute

Beweging is erg belangrijk en goed voor je gezondheid. Voldoende bewegen is voor veel mensen lastig, omdat zij een zittend beroep hebben. Beweging combineren met een leuk dagje uit is dan ook een erg goed idee. Een dagje uit plannen kan dan bijvoorbeeld zijn: wandelen of fietsen op een mooie plek. Een tocht die gemaakt kan worden is de Kastelenroute van Noordwijk tot Leiden. Deze tocht is 40 kilometer en biedt veel verschillende uitzichten. Tijdens dit dagje uit is het ook mogelijk om de stad Leiden te bezichtigen.Kastelenroute

Wat neem je mee tijdens een fietstocht?

Om je goed voor te bereiden op deze tocht is het belangrijk om voldoende spullen mee te nemen. Denk hierbij aan voldoende eten en drinken, warme kleding en bijvoorbeeld een zonnebril. Denk bij het plannen van dit dagje uit ook aan de weersomstandigheden en bedenk daarbij wat er allemaal in je tas moet zitten. Voor een regenachtige fietstocht is het bijvoorbeeld handig om een regenpak mee te nemen, maar bij zon is zonnebrand en een zonnebril erg belangrijk. Het is ook handig om na te denken over gereedschap dat meegenomen moet worden om een vroegtijdige afsluiting van de tocht te kunnen voorkomen. Fietsen kunnen altijd gebreken vertonen, dus wees hierop voorbereid. 

Bezienswaardigheden in Leiden

De tocht eindigt in de historische stad Leiden. Na een flinke fietstocht is het lekker om hier op een terrasje neer te ploffen. De stad Leiden kent vele terrassen, waarvan een aantal zich op een boot bevinden. In het centrum van Leiden zijn namelijk terrasboten te vinden waar je aan het water heerlijk kan genieten van een drankje. Verder heeft de stad nog vele oude kenmerken, zoals de burcht, stadspoorten en de sterrenwachter. Te fiets is Leiden gemakkelijk te doorkruisen en kan de stad goed bekeken worden. Tot slot is het leuk om de winkelstraat van Leiden te bezoeken. De Haarlemmerstraat is een lange winkelstraat met een breed aanbod winkels. 

Reacties uitgeschakeld voor Het perfecte dagje uit: de Kastelenroute