truffel
Uncategorized

Altijd Italiaanse heerlijkheden proeven

Lekker online Italiaanse truffels kopen

Hier op outinfo vertellen we uiteraard graag over vakanties. Vakanties inspireren veel mensen tot het ontdekken van plaatselijke gewoonten op het gebied van eten en drinken. Zo zijn truffels één van die grote culinaire en natuurlijke verrassingen die we vooral kennen uit het Franse land. Maar dat ook Italiaanse truffels ook niet te versmaden zijn, weet niet iedereen. Bijzonder is dat deze lekkernij eenvoudig online in Nederland te koop is!

Italiaanse keuken

Italianen zijn niet vies van een lekker truffeltje in hun eten. Ze gebruiken deze zeldzaam lekkere delicatesse in zeer veel gerechten. Ben jij ook liefhebber van de Italiaanse keuken en dol op de smaak van truffel? Koop ze dan eenvoudig online en geniet in alle seizoenen van je favoriete vakantieland.

Wat is truffel?

De truffel is een zwam, of een vrucht van schimmels, die diep onder de grond groeit op de wortels van de eik, de beuk en de hazelaar. Truffels kun je niet kweken. Ze verspreiden zich op natuurlijke wijze met sporen. De scherpe geur van truffel trekt varkens en honden aan om zich te laten opgraven en zo hun sporen te verspreiden. Truffelboeren zoeken tussen de bomen door met speciaal getrainde honden naar truffels. Het oogsten van truffels is een lastig klusje, wat daarmee ook meteen de wat hogere prijs van truffels verklaart.

Italiaanse truffel

In Molise, een goed bewaard truffelgebied tussen Rome en Napels, vindt men veel truffels met een uniek aroma die een feestje zijn voor de smaakpapillen. Hoe smaken ze dan? Stel je de muskusachtige geur voor van een gloednieuw leren jasje, voeg wat knoflook toe, en verzacht alles in een berg boter, verrijkt met een paddenstoelachtige geur. De verschillende truffelsoorten hebben elk een aantal geurmoleculen die variëren per stadium in hun leven; van vlezig en stoffig tot heerlijk romig. De smaak van de truffel is altijd uniek en ongeëvenaard. Koop je Italiaanse truffelproducten nu online!

Heb jij ook culinaire reistips voor ons? Wil je ons dat laten weten? Wij zien je bericht graag tegemoet via het contactformulier op deze website.

Reacties uitgeschakeld voor Altijd Italiaanse heerlijkheden proeven